BEWEEG JE VANUIT LIEFDE OF ANGST?

Als je een beetje bewust leeft, dan zal de keuze voor angst of liefde en het effect daarvan, ongetwijfeld al eens voorbij zijn gekomen.

Dit geldt ook voor fysieke beweging. Zodra jij jouw fysieke lichaam vanuit LIEFDE in beweging brengt, laat je energie stromen vanuit een HOGE FREQUENTIE. Beweeg je vanuit angst, dan zal energie ook in beweging komen, maar via een andere toonhoogte. 

Het verschil tussen een startpunt vanuit liefde of angst is essentieel als het gaat om beweging van ENERGIE. Dit werkt door tot op de kleinste details. In ons. En om ons heen. 

In de bijgevoegde foto’s probeer ik dit te illustreren met water, gefotografeerd door onderzoeker Emoto Masaru (“water messenger”). Met zijn onderzoek liet hij 20 jaar geleden aan de wereld zien dat we met onze mind de ‘toon’ van energie kunnen bepalen en dat dit impact heeft tot op de kleinste details. Zoals watermoleculen. 

Op de foto’s zie je het effect van: 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Foto 1: ‘Love and Gratitude’ 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Foto 2: ‘I can’t do it’ (angst)

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Foto 3: ‘I can do it’ 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Foto 4: ‘Happiness’

(Bron: www.masaru-emoto.net)

Je kan je, mede dankzij deze foto’s, misschien voorstellen dat een startpunt vanuit angst of liefde nogal verschil maakt voor alle lagen van ons. Niet alleen onze mentale en emotionele laag worden erdoor beïnvloedt. Het gaat veel verder dan dat.

Oftewel; het startpunt waar vandaan jij doet, denkt en voelt, werkt door tot in de kleinste details. 

Dit geldt dus ook voor fysieke beweging. De toon die jij zet, maakt HET verschil voor de energiestroom. En maakt dus verschil voor het verloop en de ervaring van jouw fysieke beweging. En voor het effect van de beweging.

Omdat de keuze voor angst of liefde niet altijd bewust gebeurt, is het interessant om jezelf eens af te vragen wat jouw startpunt van bewegen (of niet bewegen) is. 

Wat voel je (stiekem) onder de oppervlakte? Is dat angst? Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken met anderen of met een eerdere vorm van jezelf. Het willen bereiken van een bepaald doel omdat je dan gezien wordt (of jezelf dan ziet). Misschien wil je niet aankomen in gewicht, omdat je anders niet van jezelf houd. Moet je je schema volgen, omdat een trainer, online programma of trainingsmaatje dat zegt, terwijl je het eigenlijk niet vertrouwt. Beweeg je omdat je erbij wil horen? Sport je al tijden op dezelfde manier omdat dit je houvast geeft en je eigenlijk niets anders durft? 

Of beweeg jij vanuit liefde? Geniet je bijvoorbeeld van de bewegingen die je lijf kan maken? Van de snelheid of nieuwe gebieden die je door beweging verkent? Beweeg je vanuit het verlangen om te creëren? Zoals een nieuw niveau, een ander lijf, ontdekken wat er mogelijk is? Sport je omdat je niet wil aankomen in gewicht, zodat je je dan frisser en lichter voelt? Beweeg je omdat je dan makkelijker contact kan maken met andere lagen van jezelf, zoals je emoties of intuïtie? Beweeg je omdat je dankzij beweging een hogere energie ervaart? Beweeg je omdat je daardoor meer van jezelf en je talenten kan inzetten? Train je omdat dat je helpt in het loslaten van zaken, zodat je jezelf verlicht? Beweeg je omdat je simpelweg plezier ervaart in bewegen? 

VOEL je het verschil?

Bepaal voor of tijdens de volgende keer dat jij beweegt of traint, bewust, wat jouw startpunt is. Angst of Liefde. Je kan ALTIJD switchen in energie. 

#rerunyourself