Ben jij een passievol mens en ben je er klaar voor om VOL te leven? 

Wil je niet langer ergens half voor gaan? Ben je klaar met het eindeloze twijfelen? Met wachten op antwoorden terwijl je ondertussen doordendert? Of juist niets doet? 

Voel je dat je zoveel meer in je hebt, dan je nu laat zien? Verlang je naar innerlijke rust? En wil je tegelijkertijd vrij bewegen en denken? Het avontuur aan gaan?!

Als er iets is dat ik in de afgelopen 9 jaar heb geleerd, dan is het dit: Het leven is zoveel rijker, sinds het moment dat ik mezelf toestond om EERLIJK TE VOELEN. Dat betekende in mijn geval: De hoogtes EN OOK de dieptes. Ik leef sindsdien met zoveel meer overgave en vertrouwen. Dat voelt enorm bevrijdend en rijk.

Eerlijk voelen is iets dat niet altijd makkelijk is. In verhouding tot een ander, maar zeker ook in verhouding tot onszelf. Vooral als het gaat om dingen die niet fijn, niet leuk, of zelfs pijnlijk zijn.

Of wanneer we dingen kunnen voelen, waarvan je weet dat er dan iets in gang gezet wordt. Want, laten we eerlijk zijn: gedachten en acties met gevoel verbinden, lijkt (en is) soms ook lastig.

Er zijn duizenden, misschien wel miljoenen, redenen te verzinnen waarom voelen ingewikkeld kan zijn.

Allemaal hebben ze dezelfde uitkomst: 

Je leeft minder VOL en VRIJ dan je zou kunnen. 

IEDER MENS KAN VOELEN. Zo zijn we gemaakt, of je nou wil of niet. Het is daarom logisch dat je niet voluit leeft, wanneer je niet eerlijk voelt. Je laat als het ware een deel van jezelf niet meedoen.  

Ik ben ervan overtuigd dat zodra we weer eerlijk durven voelen, we onszelf bevrijden en VOL van het leven kunnen genieten. Dat we rust, kracht, energie en vertrouwen voelen. Omdat we dan gaan ervaren dat we ongeacht het gevoel, in de kern altijd hetzelfde zijn.

Zodra je eerlijk voelt, zowel de fijne als de niet-fijne dingen, kan energie vrij door jou en je omgeving stromen. Andersom werkt ook; zodra energie vrij stroomt, kan je makkelijker voelen. 

Dit is de reden waarom ik Energiesessies geef. Via heldervoelen en weten, en mijn vermogen om energie in beweging te brengen, voel ik waar energie stokt. En help ik om het weer vrij te laten stromen. Zo’n ervaring kan je helpen herinneren hoe het is om (h)eerlijk te voelen. Daar weer vertrouwd mee te raken. En er vervolgens ruimte aan te geven in je dagelijks leven.

Wil je weer eerlijk voelen? Weet dan:

Voelen betekent niet, dat je je ratio en geest niet meer gebruikt.

Voelen betekent niet, altijd gehoor geven aan emoties.

Voelen betekent niet, dat het ingewikkeld wordt

Voelen betekent niet, dat alles geweldig is.

Voelen betekent niet, dat het zweverig is

Voelen betekent niet, egoïstische keuzes maken.

Voelen betekent ook niet, iedereen helpen.

Voelen betekent simpelweg: 

Prikkels ervaren en eerlijk waarnemen in alle lagen van jezelf.